Aktivnosti kuglača viseće kuglane

1559

Malu ligu viseće kuglane središnje Hrvatske osnovana je 2009 godine na inicijativu HVIDR-e Petrinja, a koja u svom  natjecanju okuplja populaciju branitelja i članova njihovih obitelji sa područja Bjelovara, Petrinje, Maksimira, Susedgrada, Dubrave, Topuskog, Generalskog stola i dr..

Osim njih uključeni su civilni invalidi iz Bjelovara te volonteri kao i mladež koja se okuplja oko braniteljskih udruga .Iako vlada mišljenje da je viseća kuglana sport za invalide i starije osobe , praksa pokazuje da se u viseću kuglanu uključuju sve dobne skupine i da sama nije nimalo lagana te zahtjeva utreniranost , strpljenje i osjećaj za orijentaciju i snalažljivost.

U braniteljskoj ligi sudjeluju UHDDR Bjelovar, HVIDR-a Petrinja, HVIDR-a  Generalski Stol, HVIDR-a Susedgrad, HVIDR-a  Topusko, Žene HVIDR-a Petrinja, HVIDRA Maksimir, UTIB Bjelovar, UHRV BBŽ, Žene poginulih branitelja Topusko i HVIDR-a Dubrava.

U natjecateljskom djelu igra se 12 kola dok kotizacija na sudjelovanju iznosi 1.22,00 kn-a koje podmiruje Udruga dok sve ostale troškove oko sudjelovanja članovi Udruge sami snose.